Fick för mig att jag skulle göra semla-cupcakes till måndagsmötet på jobbet (efter att ha hittat ett recept på en blogg) och sagt och gjort så slängde jag ihop ett gäng igår kväll som jag imorse dekorerade och tog med mig. Om de blev succé? Jo det kan man lugnt säga, en kollega sa att denna "semla" var den absolut godaste hon ätit någonsin ätit, det tar jag som ett gott betyg, plus att mötet stannade upp när alla tog varsin tugga i munnen.
Receptet kommer från Kellybiddle.se och inte bara bör göras de ska göras, så fram med skålar, ägg, grädde, mjöl, mjölk, mandelmassa, vispar och annat som behövs för att få till dessa godingar. Lycka till!
Ca 10 st
4 ägg
3 dl socker
100 gr smör
2 tsk kardemumma
1 dl mjölk
2,5 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Mandelmassa
En skvätt grädde
Vispgrädde och florsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör, kardemumma, mjölk, bakpulver och mjöl och rör ihop. Häll smeten till 2/3 i en smörad muffinsform i mitten av ugnen och grädda ca 10-12 min i 200 grader. Låt svalna och skär sedan bort ett lock på varje muffin. Rör samman mandelmassa och lite grädde till en jämn smet. Gröp ur varje muffins och fyll med smeten. Vispa grädde med lite socker och spritsa på varje muffin. Pudra med florsocker.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar