"Allt är möjligt"

söndag 3 februari 2013

Oreocupcakes

Låt oss prata om det här med att baka. Jag älskar att baka, som en och annan av er kanske vet. Jag prenumererar på tidningen Hembakat och när den dimper ner i postlådan så ska den läsas i badet, gärna med en kall cola zero på badkarskanten, så ska det göras och görs alltid.

I det senaste avsnittet finns ett recept på Cookiecupcakes med Oreos krossat och smulat i och det kändes som ett givet val då våra amerikanska kollegor skulle komma över på middag och jag vill ju inte att de ska sakna USA allt för mycket.

De blev riktigt, riktigt goda och jag rekommenderar verkligen att ni gör dessa. Vill ni ha recept? Självklart, det kommer här:

Kaksmeten:
125 g mörk choklad
90 g osaltat smör (går säkert med vanligt)
200 g farinsocker (jag fick inte ut något farinsocker då det hade blivit en klump så jag tog råsocker)
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt (går med vaniljsocker också)
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat (som var slut så jag tog lite mer bakpulver)
2 dl mjölk
4 st Oreos

1. Sätt ugnen på 180 grader (ups, jag hade på 200), klä en muffinsplåt med formar (stod att det skulle bli 16 men jag gjorde 13, hade andra slags formar).
2. Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
3. Vispa smör och farinsocker mjukt och luftigt. Ha i ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt smält choklad och vaniljextrakt (eller vaniljsockret) och vispa lite till.
4. Sikta ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke, rör sedan ner det i smeten växelvis med mjölken.
5. Krossa oreokakorna i påse eller i skål, kan vara lite grovsmuligt. Rör ner dem i smeten och häll upp i formarna, ca 2/3.
6. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på ugn. Låt sedan svalna, gärna på galler.

Oreofrostingen:
150 g osaltat smör
450 g florsocker (jag tog drygt 400 g)
1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker (det tog jag)
1/2 dl mjölk
6 st Oreos

1. Vispa smör och socker ljust och luftigt (jag brukar värma smöret lite i micron innan och sen mojsar jag ihop med sked, går det med).
2. Vänd ner vaniljextrakt och mjölk.
3. Krossa oreokakorna fint, det ska gå att spritsa sen så det är bra om de är fint smulade (jag hoppade över att spritsa denna gång, blaffade på lite bara).

Dekoration:
8 st Oreos

1. Häll frostingen i en spritspåse, använd gärna en tyll som är öppen som en stjärna. Börja spritsa i mitten av cupcaken och för spritsen utåt i cirklar.
2. Dela Oreo-kakorna på mitten med en vass kniv, gärna snabbt så de inte krossas.
3. Dekorera varje cupcake med ett halvt Oreokex.

Servera och njut.

Lycka till!








1 kommentar:

  1. De luktade LJUVLIGT när jag hämtade dottern igår!!! Och smakade säkert lika ljuvligt! :)

    SvaraRadera